Hopp til innholdet

KJØPE ETHEREUM

Hvordan kryptovaluta revolusjonerer internett-gambling

Å kjøpe ethereum er det virkelig tiden for nå. Kryptovalutaer har skutt i været under pandemien og det er ikke ventet å avta med det første. Kjøper du nå så unngår du at det blir enda dyrere. Samtidig får du være med på det som er spådd, nemlig en fortsatt kraftig prisstigning i årene fremover. Ethereum er en både bærekraftig og stabil valuta så invester så raskt du kan.

Ethereum har blitt et stadig mer populært kryptovaluta-alternativ. For å investere i ethereum trenger man ikke bare å kjenne til de grunnleggende prinsippene om det, men også hvordan man går frem for å kjøpe det. I denne artikkelen skal vi se nærmere på de ulike metodene som er tilgjengelige for å kjøpe ethereum.

Kjøpe ethereum

Ethereum-kurs er en drøm å følge, den går stort sett bare en vei og det er oppover. Det tror mange at den vil fortsette å gjøre i flere år til, i alle fall til år 2030, minst.

Er Ethereum god nok for Teslas Elon Musk, er den god nok for deg og meg. Etter at han startet Paypal har Musk investert mye i krypto og spesielt i Ethereum. 

Musk er ikke den eneste som tjener på krypto. Nordmenn har også trykket valutaen til sitt bryst. 

Hva slags tidspunkt er det beste å kjøpe ethereum på?

Det er ikke alltid like enkelt å svare på dette spørsmålet, fordi det kommer an på markedssituasjonen. Generelt sett er det imidlertid to tidspunkter som er gode for å kjøpe ethereum:

 1. Når ethereum-kursen er lav, og du kan få mye for pengene dine. Dette kan være et godt tidspunkt å kjøpe om du tror at ethereum-kursen vil stige igjen.

 2. Når du har penger til overs, og du ikke trenger dem umiddelbart. På denne måten kan du investere i ethereum, og la pengene dine vokse over tid. Hvis du tror at ethereum-kursen vil synke i fremtiden, bør du unngå å kjøpe nå.

To metoder for å kjøpe ethereum

Det er to hovedmåter å kjøpe ethereum på. Den første er å bruke en cryptocurrency-børs, mens den andre er å bruke et P2P-nettsted.

Cryptocurrency-børs

Cryptocurrency-børsene fungerer som vanlige børser, der du handler ethereum mot andre cryptocurrencies eller fiatvaluta. De fleste store børsene har ethereum tilgjengelig for handel, inkludert Coinbase, Kraken og Bitfinex.

Et P2P-nettsted

P2P-nettstedene fungerer ved at du handler direkte med andre mennesker. Du kan sette opp en handel på disse nettstedene ved å velge hvilken valuta du vil handle i, og deretter angi hvor mye du vil ha. Ettersom det ikke er noen sentral myndighet involvert i disse transaksjonene, kan prisene være litt mer volatile enn på børsene.

Å kjøpe ethereum via spot markedet

Ethereum kan kjøpes på mange forskjellige måter, men den enkleste og vanligste metoden er å kjøpe det via et spotmarked. Dette kan gjøres på en rekke forskjellige handelsplattformer, inkludert Coinbase, Kraken, Etoro og Binance. Før du begynner å handle, må du først sette opp en konto på en av disse plattformene. Du vil også trenge en digital lommebok for å lagre dine Ethereum-mynter i. Når du har gjort dette, er det veldig enkelt å kjøpe Ethereum via et spotmarked. Du trenger bare å logge inn på din handelsplattform, velge Ethereum som handelsobjekt og deretter angi hvor mye du vil kjøpe eller selge for. Du bør alltid være forsiktig når du handler cryptocurrency, da markedet kan være veldig volatil.

Å kjøpe ethereum futures

Ethereum futures er en type kontrakt som gir deg rett til å kjøpe eller selge ETH til en fast pris på et fremtidig tidspunkt. Futures-kontrakter er standardiserte kontrakter som omsettes på et regulert marked, og har en termin (sluttid).

ETH futures gir investorer muligheten til å spekulere i ETH-prisen, samtidig som de reduserer risikoen ved å handle direkte med cryptocurrency. Som ETH ikke er regulert av noen sentral myndighet, er det høyere risiko forbundet med å handle denne typen aktiva.

 

Slik kjøper du ethereum - steg for steg

Ethereum vs Bitcoin

 1. Register deg og lag en konto

Først må du velge en kryptovalutabørs som tilbyr ethereum. Det finnes mange ulike børser å velge mellom, så det kan være lurt å sammenligne ulike alternativer som finnes og vurdere faktorer som gebyrer, sikkerhet og brukervennlighet før du bestemmer deg for en børs. Når du har valgt en børs, må du opprette en konto. Dette vil vanligvis innebære å fylle ut et skjema med personlig informasjon og å verifisere din identitet.

 1. Overfør penger til kontoen

Når du har opprettet en konto, må du sette inn penger på kontoen din. Dette kan gjøres ved å overføre penger fra din bankkonto til børsen, eller ved å kjøpe kryptovaluta med et kredittkort eller debetkort.

betalingsmetoder

Visa, Mastercard, Maestro, Pay Pal, bankinnskudd.

 1. Bruk NOK til å kjøpe ethereum

Når du har penger på kontoen din, kan du kjøpe Ethereum. Gå til markedsplassen for Ethereum på børsen din og velg hvilken mengde ETH du vil kjøpe. Bekreft kjøpet og vent til transaksjonen går gjennom.

 1. Uttak og KYC prosessen

KYC (Know Your Customer) er en prosess som brukes av mange virksomheter, inkludert kryptovalutabørser, for å bekrefte identiteten til sine kunder. Målet med KYC er å hindre at virksomheten blir misbrukt for hvitvasking av penger eller annen kriminalitet.

3 tips til bedre økonomi når du investerer

Her kjøper du ethereum

Det finnes to hovedmåter å kjøpe ETH på: gjennom en cryptocurrency børs, eller ved å bruke et P2P-nettsted. For nybegynnere anbefaler vi at du starter med en børs, da dette er den enkleste måten å kjøpe ETH på. Selv om børsene har noen gebyrer, er de fortsatt den beste måten for nybegynnere å handle cryptocurrencies på. Du trenger bare å registrere deg på en børs, overføre penger til børsens bankkonto (som normalt tar 1-3 dager), og så kan du begynne å handle!

1.    Kryptomeglere

 • Norsk – Kaupang krypto

 • Internasjonal – Coinbase og Coinmama

2.    Kryptobørser

 • Norske kroner – MiraxEx, NBX, BitNord

 • Internasjonalt – eToro, Bitpanda, Kraken, CoinbasePro

3.    Kjøp fra privatpersoner og P2P plattformer

Det er mulig å kjøpe Ethereum fra privatpersoner og gjennom P2P (peer-to-peer) plattformer. P2P-plattformer er nettsteder eller apper der brukere kan kommunisere direkte med hverandre for å kjøpe og selge Ethereum.

Etherium i Norge - Slik kjøper du det

Vær obs på begrensinger

Det kan være en rekke begrensninger som gjelder for å kjøpe Ethereum i Norge. Disse kan variere avhengig av hvilken plattform du bruker. Gebyrer, minimums beløp for utak og hvilken betalingsmetoder du kan bruke er noen eksempler.

Sjekk pris, gebyrer og GAS fees

Når du kjøper ether, er det viktig å sjekke prisen, gebyrene og GAS fees. Prisen kan variere noe fra sted til sted, men det er viktig å sammenligne likevekten før du gjennomfører et kjøp. Gebyrene kan også variere, men de fleste steder tar et lite gebyr for å behandle transaksjonen. GAS fees er en avgift som brukes for å sende ether over blockchain-nettverket. Denne avgiftskalkulatoren vil hjelpe deg med å beregne den riktige gasavgiften for din transaksjon.

Gjør grunding research før du kjøper

Det er viktig å gjøre grundig research før du kjøper ethereum. Du bør starte med å lære om forskjellige typer kryptovaluta, og deretter sette deg inn i hvordan ethereum fungerer. Det er viktig å forstå hvordan blockchain-teknologien fungerer, og hvilke fordeler og ulemper den har sammenlignet med andre kryptovalutaer. Du bør også sjekke ut de ulike plattformene som tilbyr handel med ethereum, og velge den som passer dine behov best. Når du har gjort grundig research, bør du begynne å handle ethereum på en trygg og sikker måte.

Ta en vurdering på disse kriteriene før du kjøper ethereum:

Brukervennlighet

Brukervennlighet er et viktig aspekt når det gjelder kryptovaluta. Ethereum er en av de mest brukervennlige kryptovalutaene på markedet i dag. Det er enkelt å sette opp og bruke, og den har et intuitivt grensesnitt. Du kan sende og motta ETH-mynter fra andre brukere, og du kan handle ETH-mynter på de fleste cryptocurrency børser.

Muligheter for investering

Det er mange muligheter for å investere i ethereum. Den største og mest kjente er å investere i selve kryptovalutaen, men det er også mulig å investere i andre ting som f.eks. blockchain-selskaper eller ICO-er (Initial Coin Offerings).

Kryptovalutaen ethereum har hatt en veldig positiv utvikling de siste årene, og dette har ført til at interessen for investering i denne valutaen også har økt betraktelig. Selv om ethereum ikke er like verdt som Bitcoin, så er det likevel en svært verdifull kryptovaluta som mange tror vil fortsette å stige i verdi fremover.

En av fordelene med å investere i ethereum, sammenlignet med andre kryptovalutaer, er at denne valutaen har en mye mindre volatilitet. Dette gjør den mindre risikabel å investere i, noe som igjen kan gjøre det mer attraktivt for nye investorer. Ethereum har også et bredt utvalg av bruksområder som kan gi investeringer betydelige avkastninger.

Sosiale nettverk

Ethereum kan omtales og diskuteres på mange ulike sosiale medierplattformer, inkludert Facebook, Twitter, Reddit og Telegram. På disse plattformene kan du finne grupper og samfunn som fokuserer på Ethereum og andre kryptovalutaer, og du kan delta i diskusjoner og lære mer om Ethereum og hvordan det fungerer.

Avgifter og gebyrer

Når du kjøper ethereum, må du betale en liten avgift for å handle. Denne avgiften går til børsen som håndterer transaksjonen din, og den er vanligvis veldig liten – ofte mindre enn én prosent av beløpet du handler. Det er imidlertid noen få unntak:

 • Hvis du kjøper ethereum med fiat-valuta (f.eks. Amerikanske dollar), kan børsene tillate deg å handle uten avgift. Dette er fordi de tjener penger på valutakursendringer, og de vil derfor la deg handle gratis for å stimulere mer handel.

 • Noen børser tar en fast avgift per transaksjon, uavhengig av størrelsen på beløpet du handler. Disse kan være litt dyrere enn andre alternativer, men de har ofte bedre brukervennlighet og fleksible innskudds- og uttaksmetoder.

Trygghet

For å kjøpe Ethereum trenger du bare å registrere deg hos en børs eller et nettsted som tilbyr handel med kryptovaluta. Du vil da få tilgang til en online «lommebok» hvor du kan lagre din Ethereum. Når du har funnet en god pris på Ethereum og ønsker å kjøpe, så handler det hele om å sende riktig beløp fra din lommebok til børsens adresse. Dette gjøres vanligvis ved å skanne en QR-kode som genereres av børsen.

Funksjoner og verktøy

Ethereum er en Blockchain-plattform som lar utviklere lage og distribuere deres egne desentraliserte applikasjoner. Det er gjort mulig takket Ethereum Virtual Machine (EVM), som kjører smarte kontrakter. I tillegg har plattformen sin egen cryptocurrency, ether, som brukes til å betale transaksjonsgebyrer og drive nettverket.

Ethereum har flere verktøy og funksjoner som gjør det unikt sammenlignet med andre Blockchain-plattformer. Her er noen av dem:

 • Smarte kontrakter: Dette er programmerende regler som kan gi bedrifter en måte å automatisere prosessene sine på, for eksempel ved å sette opp transaksjoner mellom parter uten noen mellommenn.

 • Decentralized applications (dApps): Disse applikasjonene er bygget på EVM og lar brukerne interagere med hverandre direkte uten behov for en tredjepartsnettsted eller -applikasjon. De fleste dApp-er på Ethereum er desentraliserte finansielle applikasjoner som automatisk utfører forskjellige transaksjoner.

 • Ethereum Name Service (ENS): Dette er en måte å tilordne meningsfulle navn til Ethereum-adresser, noe som gjør det enklere for brukerne å huske adressene sine. Dette er nyttig for de som ønsker å handle ethereum-mynter eller benytte seg av dApps.

 • Decentralized Autonomous Organizations (DAO): Disse organisasjonene er bygget på Ethereum og lar medlemmer stemme om hvordan midler skal administreres, eiere skal bestemmes og mange andre beslutninger.

Ethereum kurs

Slik setter du opp en privat ethereum lommebok

En privat Ethereum-lommebok er en lommebok som kun du har tilgang til. Denne typen lommebok er ofte ansett som den mest sikre måten å lagre ETH på, da det kreves at man fysisk har tilgang til lommeboken for å sende ETH fra den. I tillegg kan private lommebøker være offline (cold storage), noe som gjør dem helt immune for hackerangrep.

MetaMask

MetaMask er en ethereum-lommebok som lar deg sende og motta ETH, og du kan også bruke den til å handle ERC20-token. Denne lommeboken er for desktop- og mobilenhet, så du kan ta med deg ETH overalt. MetaMask er en veldig enkel lommebok å bruke, men det finnes noen få ting du bør vite om den før du begynner å bruke den.

Hvordan oppbevarer man ethereum?

Det finnes ulike måter å oppbevare Ethereum på, avhengig av hva du ønsker å oppnå. Noen muligheter for å oppbevare Ethereum inkluderer:

 • En lommebok: En lommebok er en programvare som lar deg lagre, sende og motta Ethereum. Det finnes ulike typer lommebøker å velge mellom, inkludert online lommebøker, mobil lommebøker og lommebøker som du installerer på datamaskinen din.

 • En kryptovalutabørs: Du kan også lagre Ethereum på en kryptovalutabørs, men dette kan være mindre sikkert enn å bruke en lommebok. På en børs er Ethereum lagret på en sentralisert server, noe som gjør at den kan være mer sårbar for hackerangrep.

 • En hardware lommebok: En hardware lommebok er en fysisk enhet som du kan lagre Ethereum på.

Slik selger man ethereum

 1. Gå til portofolien

 2. Gå inn på ether og finn det røde krysset helt opp til høyre på siden. Der ligger all informasjon om hvor mye du har investert og hva din avkastning er

 3. Selg din ethereum ved å trykke på den røde knappen »close trade»

Ethereum

Ethereum vs Bitcoin

Selv om begge kryptovalutaen har steget kraftig i pris, tror mange at Ethereum vil styrke seg mens Bitcoin ikke vil gjøre det like skarpt. Rådet er uansett å kjøpe flere kryptovalutaer og ikke satse alt på en valuta.

Ethereum-kurs og stigning gjør at mange nå tjener mer på krypto enn de gjør på å selge sine egentlige produkter og tjenester. En av disse er Teslas Elon Musk som det siste året har tjent mer på krypto enn han har gjort på å selge elbilen Teslas mange modeller. Så kast deg på, du også.

Kjøpe ethereum

Hva er sammenhengen mellom Ethereum og Web 3?

Web 3 er et ekosystem av programvare som gjør det mulig for brukere å interagere med hverandre og med andre applikasjoner på nettet uten behov for en tredjeparts megler. Ethereum er den første og mest kjente plattformen som har implementert Web 3-protokollen. Dette gjør det mulig for brukerne å sende og motta ETH-tokens, samt å opprette og bruke smarte kontrakter.

Ethereum Kurs - Så mye er etherium verdt nå

I skrivende stund er Ethereum verdt 13260 kr. Det vill si at den har hatt et stort fall over den siste perioden, og har på mange måter falt ettersom inflasjonen har ramt verden. Dette er en spennende tid for investorer, hvor det mulig kan være en fantastisk tid å investere, samtidig som risikoen også har økt.

Hva slags faktorer påvirker ethereum verdien?

Ethereum verdien blir påvirket av en rekke faktorer, inkludert brukeradopsjon, utvikling av plattformen, nyheter og reguleringer. Brukeradopsjon er den viktigste faktoren for å drive verdiøkning for ETH, da det er den eneste måten å skaffe seg ETH. Utvikling av plattformen er også viktig, da dette kan påvirke hvor brukervennlig plattformen er, og hvor mye den kan tilby brukerne. Dessuten påvirker nyheter ofte ETH-verdien, spesielt hvis det er positivt nytt om plattformen eller prosjekter bygget over den. Endelig kan reguleringer ha en negativ effekt på ETH-verdien hvis de begrenser bruken av plattformen eller setter restriksjoner på hvordan den kan brukes.

Kommer ethereum til å stige i fremtiden?

Ethereum er en av de mest populære kryptovalutaene, og mange tror at den kommer til å stige i fremtiden. Dette skyldes blant annet at ethereum har en stor brukerbase, og at det er lett å bruke. I tillegg er det mange som tror at ethereum kan bli den neste store kryptovalutaen etter Bitcoin.

Bærekraftige Ethereum

Hvorfor ikke investere i en valuta som er grønnere og som stadig skyter i været? Ethereum er den foretrukne kryptoen for flere og flere noe som igjen bidrar til den fantastiske prisstigningen. Kjøp i dag.

Skal du kaste deg på kryptobølgen så sjekk Ethereum-kurs først. Vil du ha en bit av kaka så er tiden inne nå. Ikke vent lenger og begynn og kjøpe i dag. Start heller i det små, men start nå, så får du også ta del i en vanvittig valutaøkning før den blir enda dyrere.

Slik kan du kjøpe NFT med Ethereum

 Å kjøpe NFTs med Ethereum er veldig enkelt. Etter du har laget en digital kryptovaluta lommebok kan du kjøpe Ethereum, som du kan bruke for å registrere deg ved en av de mange NFT markedene som finnes. Her kan du kjøpe og selge digital kunst.

Finansverdens førstevalg

Selv om Bitcoin fortsatt er en sterk valuta, synes mange at Ethereum er et enda tryggere valg for fremtiden. Kjøp litt av begge deler og du vil helt sikkert ikke angre og oppleve økte priser.

Ethereum kurs som alle andre valutaer, svinger en del og går mest oppover. Kryptovalutaer har hatt en fantastisk oppgang og i 2009 kunne du kjøpe en for under en tier. I dag ville samme kjøp kostet deg mer enn en halv million mer. Valutaene vil fortsette å stige en god stund til, så kjøp nå.

Nyheter og siste nytt fra ethereum

I tillegg til å være en digital valuta, er Ethereum også en plattform som lar utviklere lage og kjøre smarte kontrakter. Nylig har det vært mye oppmerksomhet rundt Ethereum på grunn av den økende verdien av ETH-mynten (Ether). I skrivende stund er én ETH verdt ca. 13260 NOK. Ethereum-plattformen blir stadig mer populær, både blant utviklere og brukere.

Det er forventet at denne populæriteten vil fortsette å øke i tiden som kommer. Flere store bedrifter, både innen teknologi og finans, jobber allerede med Ethereum eller planlegger å gjøre det i nær fremtid. På grunn av dette kan det være en god idé å investere i Ethereum nå, mens prisen fortsatt er relativt lav.

Begynnelsen av 2022

I begynnelsen av 2022 blir Ethereum to år gammelt, og mange tror at det er på tide å investere i denne kryptovalutaen. Ethereum har hatt en veldig bra start, og selv om den ikke er like stor som Bitcoin, så har den fortsatt mye potensial. Det er mange forskjellige måter å investere i Ethereum på, og du kan få mye ut av det hvis du gjør det riktig.

Terra-kollaps

 Terra er navnet på en kryptovaluta som ble lansert i 2018. Den er basert på Cosmos-protokollen og er designet for å være en stabilcoin, det vil si en kryptovaluta som har en stabil verdi knyttet til en fast valuta eller et råvarepris. I 2022 fikk kryptoen en solid cash, og falt ekstremt i verdi. Spørsmålet gjenstår om dette vill ha en effekt på andre kryptoer.

Sammenslåing

I Ethereum-verdenen har det vært en rekke store sammenslåinger de siste årene. Den største og mest kjente var DAO-sammenslåingen, hvor to store aktører slo sammen for å danne den Decentralized Autonomous Organization (DAO). Et annet eksempel er ETC/ETH-sammenslåingen, der to divergerende forkninger av Ethereum ble slått sammen for å danne den nye Ethereum Classic (ETC) blockchainen.

Oppsummering om ethereum kurs

I tillegg til å være en handelsplattform er Ethereum også et desentralisert system som lar andre bygge applikasjoner på toppen av sin blokkjede. Dette gjør det mulig for utviklere å lage nye former for offentlige og private nettverk med smarte kontrakter. Ethereum-nettverket har en mye større potensial i dagens digitale verden, noe som mange investorer er klar over. Derfor har ethereum kurs steget jevnt de siste årene.

Ofte stilte spørsmål

 Hva koster ethereum?

Prisen på Ethereum varierer og kan svinge mye over korte tidsperioder. Du kan sjekke den aktuelle markedsprisen på Ethereum ved å se på prisoversikter for kryptovalutaer på nettet, for eksempel på Coinbase, Binance eller andre kryptovalutabørser.

Hvordan kan man tjene penger på ethereum?

Du kan tjene penger på enthereum ved a kjøpe og selge ethereum, så kalt spekulere.

Er Ethereum trygt?

Ethereum er generelt sett et trygt nettverk, men det er viktig å merke seg at det finnes enkelte sikkerhetsrisikoer som du bør være klar over. Du bør være klar over at det alltid innebærer en viss risiko å investere i kryptovalutaer, og at du kan miste pengene dine hvis du ikke er forsiktig.

Vil Ethereum passere bitcoin?

Det er vanskelig å si om Ethereum vil passere Bitcoin i popularitet eller markedsverdi. Bitcoin har vært den mest populære og verdifulle kryptovalutaen siden den ble lansert i 2009, Ethereum, på sin side, ble lansert i 2015 og har vokst til å bli den nest mest populære og verdifulle kryptovalutaen. Ethereum har en rekke unike egenskaper, som muligheten for å bygge decentraliserte applikasjoner (dApps) på nettverket, som har bidratt til dens popularitet.

Betaler man skatt på ethereum?

Ja, i de fleste jurisdiksjoner må man betale skatt på gevinster som oppnås fra å kjøpe og selge Ethereum. Hva slags skatter som må betales og hvordan skatteskjemaet skal fylles ut, avhenger av hvilket land du bor i og hvordan du har brukt Ethereum.

I Norge er gevinster fra kryptovalutahandel generelt sett skattefrie så lenge de ikke overstiger et beløp på NOK 10 000 per år.